Menu
Colostrum on maitoa, jota lehmä tuottaa ensimmäisen viikon
aikana poikimisen jälkeen. Täysravinto vastasyntyneelle vasikalle
on lähes identtinen äidin rintamaidon kanssa, vaikkakin monta
kertaa tehokkaampaa.
- naudan colostrum on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se toimii
yli lajirajojen ja se sopii erinomaisesti myös kaiken ikäisille
ihmisille
- colostrum voi olla myös erinomainen tuki urheilijoille
Monet ihmiset ovat puhuneet colostrumin positiivisista vai-
kutuksista vatsaan, hiuksiin , ihoon, kynsiin ym.

Colostrum tuottaa hyvän immuunivasteen: Hyvää terveyttä hyvin
toimivassa vatsassa, koska n. 75% immuunijärjestelmästä
on suolistossa ja siellä TerniCOL toimii.


Laktoferriini on proteiini, jota on luonnllisesti colostrumissa. Peter Drobni
esitteli laktoferriinisistä väitöskirjan Uumajan yliopistossa.
Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että laktoferriinillä voi olla anti-inflammatorisia vaikutuksia. Se on myös tehokas viruksia, sekä bakteerja vastaan sitomalla virusten ja bakteerien kasvuun
tarvittavaa rautaa.
TerniCOL kapseleihin on lisätty laktoferriini 20mg:aan päiväannos

Finn-Col 100%

Colostrumjauhetta on käytetty virustorjuntoihin limakalvoilla suussa.



Annostus:


Jauhetta nautitaan teelusikallinen päivittäin, pureskellaan suussa jonka jälkeen
juodaan vettä tai tuoremehua.Mitään keinomakeutusaineita sisältävää juomaa ei suositella 
käyttämään sillä ne
haittaavat jauheen imeytymistä limakalvoille. Annostusta
voi jatkaa niin kauan kuin on tarve. Tämä on virusten
tartunnan ennaltaehkäisevä annosteluohje. Normaali annosteluohje
löytyy pakkauksesta.











Ternimaito

- luonnon tehoaine
Ternimaito on äidin tai emon tuottama ”ensimaito”, joka erittyy rintarauhasista ensimmäinensten
päivien aikana. Ternimaito antaa immuunipuolustukselle perustan, mikä auttaa pienokaista
selviytymään viruksia, bakteereja, allergeenejä ja kuona-aineita vastaan koko eliniän.

Ternimaidon monipuolisuus

Ternimaito sisältää mm. kasvutekijöitä, antimikrobialisia tekijöitä (laktoperoksidaasia, lysotsyymia,
laktoferriinia), proteiineja (kaseiinit, heraproteiini, beetalaktoglobuliini alfa laktalbumiini ja
immunoglobuliinit ), vitamiineja (mm. Karotenoideja, A-, D-, E-, K-, B, ja C-vitamiineja),
kivennäisaineita (mm. Kaliumia, Fosforia, Kalsiumia, Magnesiumia, Rautaa, Rikkiä ja Seleeniä),
entsyymejä noin 50 erilaista (mm. peroksidaasi, katalaasi, fosfataasi, lipaasi ja proteinaasi),
ihopoja ja yli 400 erilaista rasvahappoa. Tärkeimmätmätttyneet rasvahapot ovat: voi,
kapronihappi, kapryylihappo, kapriinihappo, lauriinihappo, myristiinihappo, palmitiinihappo,
steariinihappo. Tavanomaisin kertatyydyttymätön rasvahappo on öljyhappo. Tärkeimpiä
monityydyttymättömiä rasvahappoja ovat: linolihappo, alfalinolihappo, arakidonihappo.
Ternimaidossa keskeisimpiä maitohappobakteerisukuja ovat Streptococcus, Lactococcus,
Enterococcus ja Lactobacillus -suvut.

Ternimaito ja tulehdukset

Suurin osa tulehduksista (jopa 80%) saa alkunsa suolistosta ja juuri siellä ternimaidosta on suuri
hyöty. Kun taudinaiheuttaja pääsee suoleen, se tahti tarttumaan suolen limakalvoon. Tarttumisen
jälkeen bakteerit lisääntyvät nopeasti ja niiden määrä moninkertaistuu. Ternimaidon sisältämät
immunoglobuliinit estävät taudinaiheuttajan tarttumista suolenseinämään ja estävät niiden
mahdollisen lisääntymisen, inaktivoitu bakteeri kulkeutuu ulostemassan mukana ulos.
Immunoglobuliini G1 pitoisuus (52-87 g/l) on ternimaidossa noin 100 kertaa suurempi kuin
tavallisessa maidossa. Immunoglobuliinit ovat turva infektioita vastaan, suojaavat limakalvojen
pintaa, estävät allergisia reaktioita ja edistävät muun muassa B-solujen tuotantoa. Ternimaidosta
saatavien immunoglobuliinien pääluokat ovat IgG1, IgG2, IgA, IgM, IgD ja IgE.
Ternimaidon sisältämä laktoferriini suojaa erityisesti limakalvoja infektioilta ja vaikeilta
tulehduksilta. Laktoferriini sitomalla rautaa estää bakteerien kasvua ja heikentää niiden tarttumista
epiteelisoluihin sekä soluinvaasiota tai biofilmin (järjestyneiden rakenteiden) muodostamista solun
pinnalle. Laktoferriini pystyy myös säätelemään immuunivasteen voimakkuutta gram-negatiivisten
bekteerien (esim. Escherichia coli, Salmonella, Helicobacter pylori) aiheuttamissa infektioissa. Se
sitoutuu ulkokalvon endotoksiiniin ja heikentää sen vaikutusta ja samalla vahingoittaa itse
bakteerisolua.
Lysotsyymi taas pystyy tappamaan bakteereja hajottamalla niiden soluseinämää, hydrolysoimalla
seinämän hiilihydraattirunkoisen polymeerin.

Ternimaito ja kasvutekijät

Ternimaito sisältää useita kasvutekijöitä, tutkituimpia ovat insuliininkaltaiset kasvutekijät 1 ja 2
(IGF-1 ja IGF-2), transformoiva kasvutekijä Beta (TGF-B), kasvuhormoni (GH) sekä interleukiini

(IL-1). Insuliininkaltainen kasvutekijä 1 on tärkein kasvutekijä ternimaidossa. Sen pitoisuus (7-67
nmol/l) on 20-200 kertaa isompi kuin normaalin maidon pitoisuus. IGF:t ovat peptidejä, joilla on
solujen kasvua, metaboliaa, elossa pysymistä ja erillaistumista säätelevä vaikutus ja ne ovat myös
yhteydessä kasvuhormonin säätelymekanismiin. Interleukiini kasvutekijä auttaa mm. erilaisten
kudosten uusiutumisessa.
Tutkimusten mukaan ternimaidosta on saatu apua seuraaviin tiloihin; autoimmuunihäiriöihin,
bakteeri- ja virusperäisiin tulehduksiin, heikentyneeseen vastustuskykyyn, vanhenemisen oireiden
lykkäämiseen, hiivatulehduksiin, ruoansulatusongelmiin, yleisterveydelle, uupumukseen ja
allergioihin.

Ternimaidosta hyötyä kaikenikäisille ja –kuntoisille ihmisille!

- vastasyntyneille, sisältää kaikki kasvu- ja immuunitekijät mitä korvikkeet eivät sisällä, jos
äiti ei imetä
- lapsille, tulehduskierteiden katkaisemiseen ja vastustuskyvyn parantamiseen
- ikääntyville, infektioiden vastustamiseen ja yleiskunnon kohottamiseen
- urheilijoille, palautumiseen, rasvan polttoon, suorituskyvyn ja lihasten kasvuun
- syösulatushäiriöihin ja suolistovaivoihin , tasapainottaa vatsan ja suoliston
toimintaa
- ihottumiinaa , kudosten uusiutumista
- väsymykseen ja keskittymiskyvyn parantamiseen
- immuunipuolustuksen nostamiseen ja tulehduskierteistä kärsiville , antamaan parempaa
suojasairauksia aiheuttavia viruksia ja bakteereja vastaan
- allergioihin , parantamaan ja suojaamaan limakalvoja
- hiivatulehduksiin ja antibiootin haittojen ehkäisyyn

Miia Haikonen
Fytonoomi